Arrangement

I løpet av ett semester på Samfundet arrangerer vi en rekke kulturelle arrangementer på hverdagene; fra søndag til torsdag. Vi har en del faste arrangementer (se nedenfor), men innimellom disker vi også opp med nye konsepter. Et eksempel på dette er den suksessfulle Morsomme-dyr-festivalen fra våren 12, - en festival til hyllest for, du gjetta riktig - morsomme dyr. Vi kan også finne på å arrangere enkeltkonserter, ulike kurs og kunstutstillinger.

Faste arrangement

Excenteraften

Excenteraften er et foredragsforum som delvis er et alternativ til lørdagens debattmøter, delvis ett supplement. Excenteraften ble startet i 1946 under navnet Samfundsakademiet, som i folkeopplysningens tid ville gi ”en åndelig gjenreising av land og folk”. Dette ble gjort ved å arrangere åpne foredrag om filosofi, kunst, politikk, religion o.l. Tradisjonen holdes i dag ved like gjennom et bredt spekter av spennende emner. Debattmøtene skal fungere som en arena for deling av kunnskap og opplysning om aktuelle teamer i vår tid. Excenteraften er åpen for alle, med gratis inngang

Bokstavelig talt

Har du noen gang hatt lyst til å møte en forfatter over en kopp kaffe? Har du lurt på hva forfatteren tenkte da din nåværende, eller kommende yndlingsroman ble unnfanget? Utvalgte ukedager inviterer vi forfattere til å besøke oss her på Samfundet for å fortelle litt om sitt virke, sin nyeste bok, skrivekunsten eller andre forfatteraktige saker. En trivelig, uhøytidelig og intim atmosfære setter fart på praten, og selvfølgelig åpnes det også for debatt med forfatteren. Kort sagt - en gylden sjanse til å spørre spennende forfattere om akkurat det du lurer på.

Litterær diskusjon har de senere årene blitt en fast del av bokstavelig talt. Dette er et forum der dragvolls ypperste litteraturvitere møtes for å diskutere litteratur av alle slag. Publikum blir en del av deres kollokvigruppe og kan ta del i diskusjonen rundt alt fra essay, lyrikk og romaner.

Improshow

Synes du manus er feigt? Har du lyst til å se dristige mennesker begi seg ut på dypt humoristisk vann, for så å prøve å ro seg i land uten andre hjelpemidler enn en kjapp tunge og et fantasirikt sinn? Da er improshow noe for deg.

Vårprogrammet 2015

Excenteraften

29.01 Samuel Massie-Hold fast

24.02 Musikk og teknologi

26.02 Dag Hoel-Ekstremisme og endetid

03.03 Sandra Beijer - Det Handlar Om Dig

07.04 Flu Hartberg viser alt

07.04 Tegneseriekurs med Flu Hartberg

Bokstavelig Talt

11.03 Litterær diskusjon

15.04 Litterær diskusjon

Konserter og annet

15.01 Jam Session

03.02 Kjellerbandet

26.03 Møster og The Young Mothers

09.04 Leisure Suit Lovers med Discotemafest

16.04 Danseshow med NTNUI Dans

Se tidligere arrangment

Lenker: Start